Ελάτε να σας συστήσω τη δημιουργό μου…

Λέγεται Δήμητρα Μαραγκουδάκη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου κι από εκεί κι έπειτα επιθυμώντας να ασχοληθεί με την ειδική εκπαίδευση ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της ειδικής αγωγής. Έτσι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» και λίγα χρόνια αργότερα στην «Εκπαιδευτική Ψυχολογία». Μέσα σ’ αυτό το διάστημα έμαθε τη γραφή Braille, που παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγάλη της αγάπη, εμβάθυνε με σεμινάρια στον τομέα της ειδικής αγωγής και εξειδικεύτηκε στην Αrt Τherapy. Αγαπά πολύ τη ζωγραφική με την οποία ασχολείται από παιδί και δε χάνει ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσει με τους μαθητές της. Συνεχίζοντας το ταξίδι της ψάχνοντας τη δική της Ιθάκη ανακάλυψε την αγάπη της για τη συγγραφή και το σκάρωμα ιστοριών και εικόνων. Κάπως έτσι γεννήθηκα κι εγώ! Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση και δραστηριοποιείται εθελοντικά στον Σύλλογο Asperger Χανίων.

"Ένα διαμάντι με ένα ελάττωμα είναι καλύτερο από μια κοινή πέτρα που είναι τέλεια."
 Κινεζική παροιμία

Κρύβεις μέσα σου έναν ήρωα, ανακάλυψέ τον!

Τι πιστεύω

Η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης επιτυγχάνεται μέσα από την ανάπτυξη της φαντασίας και της αισθητικής, των πνευματικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, των ιδιαίτερων ικανοτήτων και ταλέντων μας. Στόχος δεν είναι η αποστήθιση κανόνων αλλά η βαθιά κατανόηση που οδηγεί στη γνώση σε ένα πλαίσιο μαθητοκενρικό.

Πώς δουλεύω

Η καθημερινή επαφή με μαθητές δημοτικού και γυμνασίου τα τελευταία χρόνια έχει επιβεβαιώσει πως ορισμένα διδακτικά αντικείμενα ενώ δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες δεν είναι εύληπτα από αυτούς. Το σκηνικό αυτό αλλάζει άρδην με τη συμμετοχή των παιδιών σε μια εναλλακτική και ευχάριστη παρουσίαση των φαινομένων ιδωμένων υπό το πρίσμα των τεχνών!

Οι 12 άθλοι ενός μαθητή

Ένα βιβλίο που σε καταλαβαίνει από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.